NOVITET ZA SEZONU 2016 – DOWNTOWN 350

2016-06-01

Kada je prije čitavih šest godina KYMCO objavio svoj novi agregat od 298.9 ccm, 28.7 KS i izuzetno niskom potrošnjom i emisijom štetnih gasova, podaci su izgledali toliko nevjerovatni da niko osim ljudi bliskih KYMCO-u nije vjerovao da ce vidjeti ovaj agregat na ulicama još mnogo godina. Međutim, ovaj agregat je bio itekako stvaran, a danas, sa ove vremenske distance znamo da je ovaj agregat itekako uspješan, postavio nove norme i veliki zadatak konkurenciji. Modelom Downtown 300i davne 2009-e predstavljena je nova stranica u razvoju KYMCO skutera, kada je po prvi put ovaj brend presao iz onih koje prate trendove u one koji ih postavljaju.

Po broju prodatih skutera u svijetu, već više od deceniju prve tri marke su Honda, Yamaha i KYMCO. Redosled nije isti svake godine, ali svake godine se zna da će biti čudo ako se neko četvrti umiješa u ovu borbu. Naravno, ako gledamo samo evropsko tržište, onda tu imamo i Piaggio sa svojim brendovima koji je jedan od najvažnijih igrača u Evropi. Međutim, poslednjih 25 godina koliko je prisutan u Evropi, KYMCO se učvrstio kao jedan od brendova koji imaju najveću lojalnost među kupcima, a jasno je i zašto. Ne samo da daju mnogo u odnosu cijene i kvaliteta proizvoda, već svoje proizvode neprestano usavršavaju, i sa svakim sledećim modelom daju sve bolji odnos uloženo i dobijeno, sto je jako važno sofisticiranoj evropskoj klijenteli.

Sada već stari Downtown 300i je vrlo dobro poznat i našem tržištu. To je model koji postavio nove standarde u klasi touring maksi skutera svojom udobnošću i praktičnošću, a iznad svega elastičnim, snažnim, a opet štedljivim agregatom. Vozne karakteristike ovog, naizgled glomaznog skutera iznenađujuće su dobre, što je upotpunilo cjelokupno dobru sliku i “ulični” rejting ovog modela. Crnogorskom tržištu se svidio, jer ako je sudeći po još uvijek dobroj prodaji novih, i visokoj cijeni polovnih modela, Downtown 300i je uspio kako i na svjetskom tako i na našem tržištu. Upravo zbog toga od nove 350ice se očekuje zaista mnogo. Prvi primjerci ovog modela u Crnu Goru stigli su sredinom Februara, pa ćemo na osnovu poređenja sa modelom 300i vidjeti koja nam to poboljšanja donosi 350i.

Originalna prednja maska privlači pažnju enormnom snagom. Nemoguće je ostati ravnodušan bilo da vam se svidja ili ne. Na prvi pogled pokazuje karakter novog igrača na ulici. I upravo ga majstorski oslikava. Iako postoji elegancija i sklad u svim linijama prednjeg, pa i zadnjeg dijela motora, snaga i sportski duh zrače energijom koja govori da je ovo izuzetno uzbudljiv koncept. KYMCO je upravo to i tražio. Na cjelokupnu uglađenost Downtowna 300 nadogradili su sportski duh i karakter X-citinga, i dobili model za koji po prvi put kažu da je kompletan sport-turer skuter. Vješanje Downtown-a 300 koji je bio izvrsna putna krstarica blago je zategnuto da pruzi više sportskog karaktera a ne izgubi mnogo udobnosti pogodne za duža putovanja. Vozne karakteristike bi trebale biti osjetno sportskije i direktnije uz cjelokupno povećanu upravljivost jer, iako je međuosovinski razmak i veličina točkova ista, novi Downtown ima čvršće vješanje i potpuno novi ram razvijen od strane KYMCO-vih Njemačkih partnera.

Još dva su faktora blago popravljena, ali njihovom kombinacijom ćete osjetiti više snage, a to su smanjena težina i veći obrtni moment. Novi Downtown je lakši od prethodnog za oko 3 kg iako je dobio ABS jedinicu kao standardnu opremu. Iako je oznaka Downtown 350, stvarna kubikaža novog modela je 321 ccm. Snaga ovog motora je 30.1 KS, što znači da ima samo 0.3 KS više od prethodnika. Očekivali smo više, ali dobio je veći obrtni moment i to pri nižim obrtajima, novo efikasnije ubrizgavanje, drugačije podešen variomat pa se razlika u snazi tokom vožnje čini veća. Prema navodima proizvođača, sve ovo je uticalo i da se potrošnja goriva smanji i dovede na oko 3 litre na 100 km pri normalnom opterećenju.

Osim popravljenog dizajna i voznih osobina, KYMCO je konačno posvetio malo više pažnje završnoj obradi i detaljima koji ciljaju na luksuzniju klasu. Rasvjeta sprijeda i pozadi je stilski odrađena izuzetno efektno i originalno. Instrument tabla je velika, pregledna i raskošno osvijetljena i uokvirena. Plastične ivice, kojih je zaista mnogo, odlično su obrađene a i glavni nedostatak ranijih modela – plastika ispod volana, ljepše je obrađena i odaje utisak skupljeg motora. Ovi detalji, koji su KYMCO ranije nedostajali, ne utiču na iance vrhunski kvalitet proizvoda, niti njegovu funkcionalnost, ali dodaju jednu novu dimenziju prestiža, na koji ovaj brend zadnjih godina ozbiljno cilja. KYMCO nikad nije štedio na kvalitetu komponenti, ali kao da nije razumio da Evropskom klijentu to i nije presudno. Sa novim Downtownom 350 po našem sudu, konačno su ponudili skuter koji puni i oko i srce.

Downtown 350i neće se proizvoditi u verziji bez ABSa. Dakle svaki Downtown 350 je opremljen najnovijim Bosch ABS sistemom 9-e generacije koji koristi najsavremeniji softver ovog proizvođača. To je i jedan od razloga za osjetno veću cijenu od prethodnika. Cijena za ovaj model u Crnoj Gori projektovana je na između 5.200 i 5.300 eura. Iako je cijena niža nego u zemljama okruženja i zapadne Evrope (Italija 5300 eura, Njemačka 5599 eura), razlika od skoro 1000 eura između Downtown-a 300i i Downtown-a 350i ABS može prevagnuti u korist starijeg modela. Upravo iz tog razloga, Downtown 300i i ove godine će biti u prodaji. Svi koji ne žele platiti preko 5000 eura za najnoviji model, moći će kupiti proslavljeni i izuzetno pouzdani Downtown 300i po pristupačnijoj cijeni.