O KYMCO

Da bi znali što da očekujemo od KYMCO motocikala i zašto su takvi kakvi jesu, potrebno je razumijeti koncept i filozofiju firme. Zbog toga predlažemo da pročitate istoriju fabrike KYMCO i upoznate se bolje sa idejama koje stoje iza ovog imena.

Istorija imena KYMCO počinje 1964. kada je Honda osnovala svoju fabriku na Tajvanu. Honda je vjerovatno najveće ime u svijetu dvotočkaša, a Tajvan je jedno od 5 najvećih tržišta dvotočkaša na svijetu, pa otud ideja da se u ovoj perspektivnoj zemlji pokrene proizvodnja. Do 1982. ova fabrika je radila kao dio Honda grupacije. Od te godine, Kwang Yang Motor Co., što je puni naziv KYMCO-a, u potpunosti se osamostaljuje i počinje proizvodnju skutera i lakih motocikala pod nazivom KYMCO. Iako prvih deceniju i više proizvodi ovog brenda koriste naslijeđena tehnička i dizajnerska riješenja iz ere rada pod Hondom, želja za usavršavanjem i širenjem svog imena vodi ih ka unapređenju i udaljavanju od naslijeđenih modela. Kako je Tajvan veliko tržište, a KYMCO pravi skutere koji su se pokazali izuzetno izdržljivi i ekonomični, uspjeh je brzo došao, a KYMCO ekspanzija kreće ka Evropi.

Krajem osamdesetih Evropa je prepoznla ovaj brend kao kvalitetan niskobudžetan proizvod i njegova prodaja raste do te mjere da od 1991. KYMCO uspostavlja svoje filijale širom Evrope. Uspjeh na matičnom tržištu, gdje KYMCO gotovo dvije decenije drži nevjerovatnih 40% udjela na tržištu, donijeli su novac od kog je KYMCO mogao investirati u nove modele i tehnologije. Početkom novog milenijuma KYMCO je osim kvalitetom, počeo i dizajnom da konkuriše velikim imenima u svijetu skutera. Njihova prodaja samo je rasla, a godine 2008. KYMCO-va prodaja je odmah iza Honde i Yamahe u svijetu, nevjerovatnih 800.000 jedinica. Fanatična posvećenost radu i usavršavanju proizvoda i tehnologija rezultirala nečim zaista posebnim. Decenijska ozbiljna ulaganju u sektor razvoja i dizajna iz pozamašnog budžeta uz stratešku saradnju (od 2008.) sa BMW Motorrad-om postavila su KYMCO rame uz rame sa svim vodećim proizvođačima skutera. Čini se da je tehnička saradnja sa BMWom bila ona iskra koja je lansirala KYMCO na novi nivo, i donijela mu status velikog igrača na svjetskoj sceni skutera.

Istina, KYMCO ne cilja na luksuz i prestiž, pa tako njihovi skuteri uglavnom ne dolaze do onih kojima je to prvenstveno stvar prestiža, ali zato je njihov početni slogan i ideja, da daju najveću vrijednost za novac, odavno postao prihvaćen i potvrđen svuda u svijetu. KYMCO poslednjih godina nudi tehnički fantastična riješenja, i postalo je očigledno da od 2010. i prvog motora pete generacije (G5) KYMCO ne prati trendove, već ih postavlja.

Danas je KYMCO, uz japanski dvojac Hondu i Yamahu najprisutniji brend na svijetu, i prodaje se u gotovo svim zemljama svijeta. Po broju prodatih jedinica redovno je treći u svijetu. Ono što KYMCO izdvaja od drugih je ubjedljivo najveći procenat od prihoda koji se ulaže u razvoj novih tehnologija. Takva filozofija u poslednjih deset godina napravio dovela ih je do toga da su danas jedno od najcjenjenijih imena u svijetu skutera i brend koji tehnološki i kvalitativno ne zaostaje ni za kim.

Osim skutera, KYMCO je ozbiljan igrač i u svijetu ATV vozila, gdje sa širokom paletom visoko kvalitetnih proizvoda kotira visoko, posebno u SAD-u.

KYMCO u Crnoj Gori ima zvanično predstavništvo od 2007. godine. Prvih pet godina KYMCO proizvodi su u Crnu Goru dolazili posredstvom distributera iz Srbije, a od 2012-e KYMCO predstavništvo u našoj zemlji sarađuje direktno sa proizvođačem.