PREDSTAVLJANJE: XCITING 400i

2016-06-01

Godine 2008-e KYMCOva prodaja je odmah iza Honde i Yamahe u svijetu, nevjerovatnih 800.000 jedinica. Do tu su došli proizvodnjom na izgled skromnijih ali izuzetno kvalitetnih skutera. Pozicije na tržištu učvrstio je model Xciting koji se pokazao kao jedan od najpouzdanijih I kompletnijih maksi skutera u klasi 250 ccm. Od ovog enormnog prihoda KYMCO odvaja 17% (kao I svake sledeće godine) za razvoj noviteta. Iste godine započinje saradnja sa BMW-om o razvoju novih agregata I proizvodnji u KYMCO pogonima. Prvi rezultat – agregat od 300 ccm proslavljen u modelu Downtown 300i, obara s nogu i osvaja tržište. Na agregat koji je najmanji po dimenzijama a ima najmanju potrošnju I najveću snagu u klasi, konkurencija nije uspjela odgovoriti dvije godine. Tek Piaggio grupa 2012-e predstavlja agregat 350ie koji daje istu snagu, ali uz veću radnu zapreminu i dimenzije. Neprestalnim razvojem, KYMCO je već imao spreman odgovor. Novi četvorotaktni motor G5 od 399 kubika, sa vodenim hlađenjem I direktnim ubrizgavanjem, spreman je za ugradnju u potpuno novi Xciting 400i. Ovaj motor nastavlja KYMCO strategiju razvoja laganih, snažnih I štedljivih motora. Mašina od 399 kubika u Xcitingu 400i razvijat će 26,5 kW pri 7500 obrtaja, imati 37Nm obrtnog momenta pri 6000 obrtaja i uz prosječnu potrošnju od oko 4 l na 100 km poštovati i najstrože evropske norme o izduvnim gasovima.

Prvi skuter koji će ponijeti ovaj novi motor je Xciting 400i. Lakši, ekonomičniji, skoro jednako snažan a ipak brži i okretniji nego Xciting 500, u KYMCOu su se odlučili da Xciting 400i u potpunosti zamijeni Xciting 500Ri. Xciting je KYMCOv sportski orijentisan maksi skuter, koji uz novi motor i potpuno novu konstrukciju ponovo cilja na vrh svoje klase I nastavak slave koju je donio Xciting 250. Osim ovog novog agregata, najveća inovacija su dvostruka specijalna ojačanja na donjoj strani rama motora, koja ublažavaju vibracije i poboljšavaju ionako dobru upravljivost. Ovo bi takođe trebalo popraviti i udobnost, koja baš i ne krasi KYMCOvu sportski orijentisanu seriju.

Uglađenost ovog modela pokazali su testovi u SAD-u na kojima je pokazano da ovaj model ima najbolje ubrzanje i najuglađeniji prenos u klasi. Za dobro ubrzanje osim motora, svakako je zaslužna i pristojna kilaža, koja sa svim tečnostima iznosi 193 kg. Razmak između točkova od 1565 mm I dimenzije guma kao kod Downtowna (napred točak 14 inča, pozadi 13) garantuju stabilnost i sigurnost upravljanja, ali nemojte očekivati da se sa Xciting-om 400 provlaćite kroz gužvu kao sa manjim skuterima. Ipak je ovo maksi skuter nemalih dimenzija 2220 mm dužine sa 795 mm širine. Skuter ovih dimenzija pruža dosta prostora za vozača, koji je udobno smješten I odlično zaštićen od vjetra. Ipak, kao sportski skuter, Xciting 400 ima manji komfor za putnika I kraći vjetrobran, što visokom vozaču pri većim brzinama može usmjeriti vjetar tačno na glavu. Ako krenete na put, prostor ispod sjedišta Xcitinga 400i zapremine 42,7 litara sa dovoljno prostora za jednu integralnu kacigu i nešto sitnica biti će veliki plus, a tu je takođe i standardna 12V utičnica koja može biti korisna.

Tradicionalni adut serije Xciting-a je kočioni system. Xciting 400i dolazi serijski sa ugrađenim Bosch ABS sistemom sa plutajućim diskovima i radijalnim kliještima, po ugledu na velike motocikle, što garantuje izuzetno zaustavljanje. Prednje I zadnje vješanje je tako podešeno da čak i pri oštrom kočenju skuter samo mirno ‘’tone’’.

Sve tehničke i ciklističke inovacije prati izuzetno dobro osmišljen sportski izgled skutera. Agresivne linije naglašene su i svjetlosnim pokazateljima koji su urađeni u LED tehnologiji. S obzirom da ih je već priličan broj na putevima u Crnoj Gori, o izgledu ne treba trošiti riječi, a o kvalitetu najbolje pitajte nekog od vlasnika ovog motora. Izuzetne vozne osobine i potpuno odsustvo kvarova najbolja su preporuka za ovaj skuter.